Aanbouw huis in Haarlem e.o.

Een hele praktische optie waar u voor kunt kiezen als u meer ruimte in uw woning wilt creëren is het uitbouwen van de woning. Tip: Wist u dat dit in principe tot 4 meter vergunningsvrij mag van de gemeente? Dus heeft u een grote tuin? Dan kunt u daar zeker gebruik van maken bijvoorbeeld. 


De voordelen van een aanbouw

Voor veel mensen komt het ter sprake: gaan we verhuizen of blijven we? Vaak wil men verhuizen door het gebrek aan ruimte, want waar moet de kinderkamer komen bijvoorbeeld? Op dit moment is de woningmarkt echter al lange tijd oververhit. Dit maakt deze keuze moeilijker. Maar door de hoge prijzen kiest men er steeds vaker voor om hun eigen huis te behouden maar om wél te verbouwen. 

 

Voordelen hiervan zijn: 

  • Creëren van extra ruimte door middel van het uitbouwen 
  • Geen stress om te moeten verhuizen als u verder nog blij met uw woning
  • Het creëren van extra ruimte zorgt ook voor meerwaarde voor uw woning. U kunt het dus zien als een investering! 

Welke typen uitbouw voeren wij uit?

JWP BOUW heeft al jarenlange ervaring met het plaatsen van diverse typen uitbouw. En er zijn veel verschillende opties tot uitbouwen die JWP BOUW aanbiedt, bijvoorbeeld:

  • Uitbouw achterzijde huis
  • Aanbouw voorzijde huis
  • Serre 
  • Erker aanbouwen

 

Staat uw gewenste type uitbouw er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen elk type aanbouw voor u realiseren. 

Uitbouw achterzijde huis


De uitbouw die JWP BOUW verreweg het meeste plaatst is een uitbouw aan de achterkant van het huis. In feite levert u dan een stukje tuin in voor een grotere binnenruimte. Dit mag u tot 4 meter vergunningsvrij doen. Wilt u een grotere uitbouw? Dat is in principe geen probleem! Er dient dan een vergunning bij de gemeente aangevraagd te worden.

 

Wat mooi is aan dit type uitbouw is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichtkoepel of kozijnen met grote ramen voor prachtig lichtinval!

Aanbouw voorzijde huis


Wanneer u een grote voortuin hebt kunt u ook kijken of u hier zou willen uitbouwen. De meeste mensen in Nederland zitten in principe liever in hun achtertuin. Het is zonde als u in uw voortuin veel ruimte heeft maar hier geen gebruik van maakt!

 

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van de uitbouw een hal te maken waarmee u een grotere woonkamer overhoudt. De opties zijn oneindig! 

Serre bouwen


Het kan erg verwarrend zijn want een serre lijkt op papier erg op een uitbouw. Het wordt beiden namelijk gezien als een verlengstuk van uw huis. Het grootste verschil is hoe de serre eruit ziet.

 

Waar een uitbouw vaak wordt gebouwd in dezelfde stijl als de woonruimte is een serre écht een eigen ruimte met een eigen uiterlijk. Een serre heeft een glazen dak met glazen elementen zoals een kozijn, schuifpui of deur. Prachtig als je voldoende leefruimte hebt maar jouw huis net wat meer pit wilt geven. 

Erker uitbouwen


Misschien vindt u een hele uitbouw in uw voortuin iets teveel van het goede. U kunt er dan ook voor kiezen om een erker te plaatsen. Erkers zijn een prachtige manier om uw huis een stuk ruimer te laten ogen.

 

Door de aanbouw stijgt ook uw woning in waarde én een erker laat extra licht binnen wat altijd mooi meegenomen is!Wat kost een uitbouw?

Natuurlijk hangen de kosten van het plaatsen van een uitbouw veelal samen met uw wensen en de mogelijkheden. Wanneer u een standaard uitbouw kiest kost dit natuurlijk iets anders dan een uitgebreide serre met de meest luxe kozijnen. Zoals u hierboven ziet realiseren wij zoveel diverse projecten dat het onmogelijk is om hier een antwoord op te geven. Maar wat uw wensen ook zijn, wij geven u vooraf altijd een nauwkeurige prijsopgave. Zo weet u altijd waar u aan toe bent!


Waarom kiezen voor een aanbouw via JWP BOUW?

 Bij het plaatsen van een uitbouw door JWP BOUW staan uw wensen centraal. Na het eerste contact komt onze aannemer bij u langs. Hij brengt in kaart van wat u precies wilt en verwacht. Op basis daarvan maken wij een offerte van de kosten en de duur van uw verbouwing. Na akkoord plannen wij u in en gaan onze vakmensen aan de slag.